ХИДРОЛИЗИРАН ТЕЛЕШКИ КОЛАГЕН Peptan® 750 гр

ОПИСАНИЕ

 • 100 % натурални колагенови пептиди;
 • С над 90% усвояемост от човешкия организъм;
 • Спомага за здрави кости, кожа и стави;
 • Осигурява 8 от 9 есенциални аминокиселини;
 • Фин, лесно разтворим колаген на прах;
 • Колаген тип I;
 • Допринася за нарастване и поддържане на мускулната маса;
 • Биоактивен продукт с 90% съдържание на протеин;
 • Не съдържа мазнини;
 • Не съдържа въглехидрати;
 • Препоръчителна дневна дозировка 10 гр.
 • С включена мерителна лъжичка

Произход: Бразилия

ПОЛЗИ:

Kрасотата отвътре
Кожата е видим индикатор на здравословното ни състояние. Тенденцията към остаряване на населението повишава интереса към продукти за поддържане на кожата с „красота отвътре“
Kолагенът и еластинът в кожата играят ролята на опорни, изграждащи белтъци. Те осигуряват необходимата й влажност, еластичност, плътност и здрав вид.
Именно колаген тип I е отговорен за поддържането на тонуса и здравината на кожата. Този тип колаген представлява общо 60-80% от колагенът в дермиса. Тези колагенови нишки, изграждат и поддържат структурата и устойчивостта на тъканта в дълбочина. Това е стабилната, здрава основа на кожата. В допълнение на градивната си фукция, колагенът регулира активността на фибробластите, тяхната миграция, възпроизвеждане и диференциране.
С времето след 25-годишна възраст се появяват симптомите на остаряване - резултат от намаленото възпроизвеждане на фибробласти и намаленото количество колаген, което те синтезират.
Структурата на колагеновите нишки също се променя в мрежовидна. Колагенът става по-жилав и твърд и загубва способността си да задържа голямо количество вода, което е важно за тургура на здравата кожа.
Клинични изследвания показват, че с хидролизиран колаген Peptan® кожата е:
∙ с 28% по-хидратирана само след 8 седмици;
∙ видимо по-гладка след 12 седмици, без образуване на дълбоки бръчки;
∙ по-еластична и сияйна;
∙ по-адаптивна към постоянно променящите се климатични условия.
Косата и ноктите са осезателно по-гладки и здрави.

Клинични изследвания:
Ефектът на пероралния прием на колаген върху хидратацията на кожата и дермалната колагенова мрежа: доказателства от модел ex vivo и рандомизирани, плацебо контролирани клинични проучвания
https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1111/jocd.12174

Идеалният протеин за здрави кости и хрущяли
Все повече хора страдат от заболявания на костната система. Остеопорозата е болест, която се характеризира с ниска плътност на костите. В резултат на това рисковете от счупване и фрактури чувствително нарастват. Приемът на хидролизиран колаген Peptan® води до значително повишаване на костната маса и намаляване на фрактурите при страдащите от остеопороза. Този ефект се потвърждава от многобройни изследвания, според които ендогенното производство на колаген тип II от костните клетки се стимулира от колаген Peptan® .
Артритът и най-често срещаната му форма, остеоартритът, е хронично разрушаване на ставните хрущяли, водещи до обездвижване и болка. Според данни на СЗО 10 % от мъжете и 18% от жените над 50 годишна възраст страдат от артрит.
Ефектът на хидролизиран колаген Peptan® за запазване на ставите е забележителен при пациенти с остра симптоматика. Доказано е, че хидролизиран колаген Peptan® може да стимулира ендогенното производство на колаген, като осигурява аминокиселини и пептиди, необходими за синтеза на колаген от хондроцитите (хрущялните клетки).

Клинични изследвания:
Абсорбцията на хидролизиран колаген модулира активността на костните клетки
https://www.mdpi.com/2072-6643/11/6/1249 
Биологичен ефект на хидролизирания колаген върху костния метаболизъм https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/10408398.2015.1038377?src=recsys 
Ежедневната орална консумация на хидролизиран колаген тип 1 е хондропротективна и противовъзпалителна при миши посттравматичен остеоартрит
https://www.researchgate.net/publication/315975557_Daily_oral_consumption_of_hydrolyzed_type_1_collagen_is_chondroprotective_and_anti-inflammatory_in_murine_posttraumatic_osteoarthritis 
Колагеновите пептиди подобряват симптомите на остеоартрит на коляното при жени в напреднала възраст https://www.essentialnutrition.com.br/media/artigos/collagen2joint/6.pdf 

Здравословно хранене и специална добавка за спортисти
Протеините са храна, която създава усещане за ситост, по-голямо в сравнение с това от същото количество въглехидрати и мазнини. Всъщност повишената консумация на протеини води до намаляване на приема на храна. Колагенът e изключително добър за регулиране на телесното тегло, тъй като не съдържа мазнини и въглехидрати. Той не само намалява риска от затлъстяване, но и съкращава времето за възстановяване след физическо натоварване.
Колагенът е перфектния протеин, ако се приема преди и след физически упражнения. По този начин той помага за поддържане и възстановяване на количеството на протеините в мускулите.
Освен това хидролизиран колаген Peptan® (който съдържа 20% глицин и 8% аргинин) подпомага синтезата на креатин в тялото.
Препоръчителната дневна доза от 10 г. произвежда почти 1 г аргинин на ден, който може подпомогне една активна тренировка.
В комбинация с други протеини и хранителни вещества във функционални храни или напитки за спортисти, като например тези осигуряващи повишено съдържание на въглехидрати, хидролизиран колаген Peptan® е перфектната съставка в диети за спортисти.

Клинични изследвания:
Ефектите на колагеновите пептиди върху уврежданията на мускулите, възпалението и костния обмен след упражнение: рандомизирано, контролирано проучване
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30783776/ 

 

74,00 лв.