Често задавани въпроси (FAQ)

ЗАЩО Е ВАЖНО ДА ПАЗЯ РАЗПИСКАТА ЗА ИЗПЛАТЕН НАЛОЖЕН ПЛАТЕЖ, ИЗДАДЕНА ОТ КУРИЕРА?

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

ВАЖНО! Пазете разписката за пощенски паричен превод на стойността на дължимия наложен платеж, която служителят на Еконт Експрес ЕООД или Спиди АД ще Ви предостави при изплащане на наложения платеж. Тази разписка е законов еквивалент на касов бон при безкасови плащания.

Онлайн магазинът https://happyfoody.eu/ извършва доставки единствено чрез спедиторски фирми Еконт Експрес ЕООД и Спиди АД и всички плащания към магазина се извършват по банков път чрез услугата Пощенски паричен превод. Тъй като имаме сключени договори с Еконт Експрес ЕООД и Спиди АД за използването на тази и други техни услуги, ние сме освободени от издаване на касов бон съгласно закона за безкасови плащания. Това не означава, че Вие не получавате документ за закупената стока. Разписката за изпълнен наложен платеж от Еконт Експрес ЕООД и Спиди АД в качеството им на лицензирани пощенски оператори е еквивалент на касов бон. В случай, че сте юридическо лице, е необходимо да приложите тази разписка към фактурата, издадена от нас.

Нормативна база:  НАРЕДБА № Н-18/ чл. 3, ал. 1 и чл. 25, ал. 1 и ал.2 НАРЕДБА № Н-18 ОТ 13 ДЕКЕМВРИ 2006 Г. ЗА РЕГИСТРИРАНЕ И ОТЧИТАНЕ ЧРЕЗ ФИСКАЛНИ УСТРОЙСТВА НА ПРОДАЖБИТЕ В ТЪРГОВСКИТЕ ОБЕКТИ, ИЗИСКВАНИЯТА КЪМ СОФТУЕРИТЕ ЗА УПРАВЛЕНИЕТО ИМ И ИЗИСКВАНИЯ КЪМ ЛИЦАТА, КОИТО ИЗВЪРШВАТ ПРОДАЖБИ ЧРЕЗ ЕЛЕКТРОНЕН МАГАЗИН (ЗАГЛ. ИЗМ. - ДВ, БР. 80 ОТ 2018 Г.) https://lex.bg/laws/ldoc/2135540645

Надяваме се пазаруването Ви от Храни за Щастие да е било приятно!

С удоволствие ще отговорим на всеки Ваш въпрос.

Пишете ни на:

info@happyfoody.eu

https://www.facebook.com/happyfoody.eu/

КАК ШОКОЛАДОВИЯТ ЧИПС ЗАПАЗВА ФОРМАТА СИ?

Всеки шоколад се топи на температурата, на която се топи какаoвото маслото (34–38 °C).

В термостабилния шоколадов чипс се използва такова съотношение на съставките, което същевременно да гарантира реологичните свойства на шоколада (течливост и вискозитет) и да запази формата му след изпичане.

ЗАЩО Е ПОЛЕЗЕН ВИТАМИН С
Витамин С, известен още като аскорбинова киселина, е необходим за растежа, развитието и възстановяването на всички телесни тъкани.
Той участва в много телесни функции, включително:
-образуването на колаген,
-усвояването на желязо,
-правилното функциониране на имунната система,
-заздравяването на рани и
-поддържането на хрущялите, костите и зъбите.
КАКАВО СЕ СЛУЧВА С ОРГАНИЗМА СЛЕД КАТО ПРЕКРАТИТЕ ПРИЕМА НА ХИДРОЛИЗИРАН ТЕЛЕШКИ КОЛАГЕН

На въпрос от наш клиент:

„След като приемът на хидролизиран телешки колаген стимулира естественото производство на колаген от организма, дали след прекратяване на приема му, организмът става по-ленив и произвежда по-малко от типичното за възрастта количество колаген?“

Ето отговора на производителя:

„Отговорът определено е не.

По време на стареенето има дисбаланс между производството и разграждането на колаген, където производството намалява и разграждането се увеличава. Това е естествен цикъл в тялото ни.

Въпреки това, когато приемате хидролизиран телешки колаген, балансът се възстановява, тъй като той помага да се увеличи производството и инхибира разграждането.

Когато хората спрат да приемат хидролизиран телешки колаген, тялото се връща към предишния си начин на работа, така че обратно към дисбаланса.

Следователно, като спрете приема на хидролизиран телешки колаген, нищо не се възпрепятства или нещо подобно.“

ПРАВИЛНО ТЪЛКУВАНЕ СЪДЪРЖАНИЕТО НА ЕТИКЕТИТЕ НА ХРАНИТЕ

ЗНАЕТЕ ЛИ КАК ДА ТЪЛКУВАТЕ СЪДЪРЖАНИЕТО НА ЕТИКЕТИТЕ НА ХРАНИТЕ
- ИЗТОЧНИК НА ПРОТЕИН
Твърдението, че дадена храна е източник на протеини и всяка претенция, която вероятно има същото значение за потребителя, може да бъде отправена само когато най-малко 12% от енергийната стойност на храната се осигурява от протеин.
- ВИСОКO СЪДЪРЖАНИЕ НА ПРОТЕИН
Твърдението, че храната е с високо съдържание на протеини и всяка претенция, която може да има същото значение за потребителя, може да бъде отправена само когато най-малко 20% от енергийната стойност на храната се осигурява от протеин.
Източник: Европейска комисия https://ec.europa.eu/food/safety/labelling_nutrition/claims/nutrition_claims_en

КАК, КОГА, ЗАЩО ДА ПРИЕМАМЕ ГРАХОВ ПРОТЕИН ИЗОЛАТ

Граховият протеин изолат е изключително подходящ за хора, които избягват месо и/или имат нетолерантност към млечни продукти, но имат нужда да набавят повече протеин в диетата си
KAK
- Смути в блендер (банан, горски плодове, спанак, броколи, ленено семе, чия, какао, фъстъчено масло, какаово масло, растително/ядково мляко).
- Закуска с овесени ядки (овесени ядки, кисело мляко/растително мляко/ядково мляко, ленено семе, чия, ядки, какао, тахан, плодове, мед)
- Зеленчукови супи като сгъстител (вместо царевично брашно/картофи)
КОГА
- След тренировка: за възстановяване на мускулните влакна след тежко физическо натоварване;
- Сутрин: за прекратяване на катаболитните процеси, възникнали през нощта;
- През деня: за увеличаване дневния прием на протеин, ако не можете да си набавите достатъчно протеин от храната.
КОЛКО
- Дневна дозировка 30 гр (съдържа 25 гр протеин)
ЗАЩО
- Богат на незаменими аминокиселини
- Не се натрупва в тялото под формата на мазнини
- Дава усещане за ситост, което е важно за контрол на теглото
- Веган, без глутен

КАК И КОГА ДА КОНСУМИРАМЕ ТЕЛЕШКИ ЖЕЛАТИН

Препоръчителен начин на употреба на телешкия желатин:
За здрави стави:
Смесете 1 с.л. (10 гр) желатин с 1/2 ч.ч. студена вода. Разбъркайте и оставете сместа да престои най-малко 5 часа. За ваше улеснение може да приготвите сместа от вечерта и да консумирате на сутринта. Набъбналият желатин се консумира директно. С цел по-лесен прием може да добавите още 1/2 ч.ч. топла вода (или друга течност по ваш вкус). Приема се сутрин на гладно. При по-тежки форми на ставни и костни заболявания може да започнете прием два пъти на ден. Препоръчително е приемът да продължи 3 месеца, последвани от най-малко 1 месец почивка.
За общо укрепване и козметични цели:
Смесете 1 с.л. (10 гр) желатин с 1/2 ч.ч. студена вода. Разбъркайте и оставете сместа да престои най-малко 5 часа. За ваше улеснение може да приготвите сместа от вечерта и да консумирате на сутринта. Набъбналият желатин се консумира директно. С цел по-лесен прием може да добавите още 1/2 ч.ч. топла вода (или друга течност по ваш вкус). Приема се сутрин на гладно. Приема се от 1 до 3 пъти седмично в продължение на 1-2 месеца.
За кулинарни цели:
Залейте 1 с.л. (10 гр) с 50 мл. хладка вода. Оставете да набъбне за около 10 мин.. Разтворете на вода баня (42ºС - 60ºС). Внимание: при работа с желатин над 60ºС, той губи свойствата си за желиране. Прибавете към 450 мл течност за меко желе, към 300 мл за твърдо. Оставете да стегне в хладилник за 3 ч.

КАКВО ОЗНАЧАВА ТЕРМОСТАБИЛЕН ШОКОЛАДОВ ЧИПС

Термостабилен шоколадов чипс означава, че продуктът е устойчив на топлинна обработка и запазва формата си при печене. 

Той е ключовата съставка на известните и обичани Chocolate chip cookies.

ХИДРОЛИЗИРАН КОЛАГЕН и ЖЕЛАТИН: ПРИЛИКИ и РАЗЛИКИ

Желатинът е направен от колаген: тогава каква е разликата между желатина и хидролизирания колаген? Желатинът и хидролизираният колаген съдържат едни и същи протеини. Въпреки това съществува разлика между тях.
Хидролизираният колаген се получава чрез ензимна хидролиза, която накъсва протеиновите вериги на лесно усвояеми аминокиселини. Разтваря се в студени и топли течности. Не се желира.
Желатинът се получава се чрез частична хидролиза на колаген от кожа, съединителна тъкан и/или кости на животни. Разтваря се в горещи течности . Желира се при охлаждане.

КАКВО ОЗНАЧАВА ТЕМПЕРИРАНЕ НА ШОКОЛАД

Темперирането е най-важната стъпка при работа с шоколад. То включва контролирано охлаждане и загряване на разтопен шоколад с цел формиране на малки стабилни кристали от какаово масло. Крайните шоколадови продукти от правилно темпериран шоколад с малки, стабилни кристали, имат отличен гланц, текстура, устойчивост на цвят и аромат.

Може да откриете инструкции за работа с всеки от предлаганите от нас видове шоколад в галерията на съответния продукт.

ИМАМЕ ЛИ ФИЗИЧЕСКИ МАГАЗИН

Продаваме само онлайн. Фирмата ни притежава пълна документация за всеки от предлаганите от нас продуктите. Регистрирани сме от БАБХ и HACCP системата ни осигурява проследяемост на продуктите по веригата закупуване-продажба. 

При възникнали въпроси, не се колебайте да свържете с нас на посочените в сайта ни контакти.

КАКВО ОЗНАЧАВА КОЛАГЕН ТИП I

Колагенът е най-масовият протеин в тялото. Над 90% от колагена в човешкото тяло, обаче, е тип I.
Към 2011 г. 28 вида колаген са идентифицирани, описани и разделени на няколко групи според структурата, която образуват.
Петте най-често срещани типа са:
Тип I: кожа, сухожилия, съдова система, органи, кости (основен компонент на органичната част на костта)
Тип II: хрущяли (основен колагенен компонент на хрущяла)
Тип III: ретикуларен (основен компонент на ретикуларни влакна), често срещан при тип I.
Тип IV: образува базална ламина, секретираният от епител слой на базалната мембрана.
Тип V: клетъчни повърхности, коса и плацента

КАКВИ АМИНОКИСЕЛИНИ СЪДЪРЖА КОЛАГЕНА

Колагенът, предлаган от Храни за Щастие, осигурява 8 от 9 есенциални (незаменими) аминокиселини. Профилът му се характеризира с преобладаващи количества на глицин, пролин и хидроксипролин, които представляват около 50% от общото съдържание на аминокиселини в продукта. Този много специфичен аминокиселинен състав осигурява на нашия хидролизиран колаген функционални свойства, които не могат да бъдат осигурени от други източници на протеин.

ЗАЩО ДА СЕ ДОВЕРИТЕ ТОЧНО НА НАС

За нас здравият и добре изглеждащ човек е Щастлив човек. Щастливият човек е позитивно настроен, активен и успешен. Искаме да ви помогнем да бъдете Щастливи.
Селектирали сме внимателно нашите Храни за Щастие, за да ви предложим само ЧИСТИ продукти с гарантиран произход.

ЗАЩО АСОРТИМЕНТЪТ НИ Е МАЛЪК

Защото внимателно сме подбрали само такива продукти, в чиито ползи сме се убедили на практика и чието качество е доказано.
- Функционални хранителни добавки - 100 % натурални продукти без аромати, подсладители, оцветители
- Какаови продукти - за здраве, красота и кулинарни вълшебства
- Белгийски шоколад – за пълно щастие

 

В КАКВА РАЗФАСОВКА СА ПРОДУКТИТЕ НИ

Всичките ни продукти се предлагат в разфасовка от 1 (един) килограм, защото:

- Голямата опаковка намаля разходите ви, вкл. и за доставка;

- Голямата опаковка пести времето ви;

- Голямата опаковка е по-добра за околната среда от 10 малки опаковки;

- За нас приоритет са качеството на продукта и безопасността и сигурността на опаковката, а не пъстрия дизайн.

Опаковките пристигат до вас термично залепени. След отрязване на горната част на опаковката, остава цип за многократна употреба, за да се осигури безопасно съхранение и лесно ползване на продукта. Продуктите, за които е посочена препоръчителна дозировка, съдържат дозаторна лъжичка вътре в опаковката.
Ако количеството ви се струва много, споделете с приятели. Всички ще бъдат доволни – гарантираме!

ЗАЩО ДА ПРИЕМАТЕ КОЛАГЕН

Колагенът е май-масовия протеин в човешкото тяло. С напредване на възрастта количеството му намалява, което води до множество негативни последици.
Добавянето на чист колаген към хранителния режим ви осигурява следните здравни ползи:
- Заздравява кожата, косата и ноктите;
- Предпазва от болки в ставите;
- Подпомага контрола на теглото;
- Предпазва сърдечно-съдовата система;
- Подпомага възстановяването на костите;
- Спомага лекуването на Синдрома на пропускливите черва;
- Подобрява функцията на черния дроб

ЗАЩО ХИДРОЛИЗИРАН КОЛАГЕН

Хидролизираният колаген е произведен чрез внимателно контролирана ензимна хидролиза, която разкъсва молекулните връзки между отделните колагенови нишки на множество по-малки и лесно усвояеми колагенови пептиди. Консумирането на хидролизиран колаген позволява на тялото да увеличи максимално ползите, които колагенът може да предложи.

КАК И КОГА ДА ПРИЕМАТЕ КОЛАГЕН

Може да разтворите колагена във вода, сок, смути, кафе (по ваш избор). Това не влияе върху усвояемостта на продукта от организма. Относно времето за прием: колагенът може да се приема по всяко време, важното е да приемате необходимата за деня дозa.

За активно спортуващи се препоръчва прием 30 минути преди тренировка за осигуряване здравето на сухожилията, подобряване възстановяването и растежа на мускулите и дори спомагане при лечението на травматична болка.

 

КОЛКО ДЪЛГО МОЖЕ ДА ПРИЕМАТЕ КОЛАГЕН И НУЖНА ЛИ Е ПАУЗА

За най-добър ефект е нужен прием в продължение на минимум 3 (три) месеца. В този период в организма се натрупват количества от активните съставки на колагена и действието им се засилва. Не е необходима пауза.
Една опаковка колаген от Храни за Щастие е достатъчна за три месеца, тъй като съдържа 100 (сто) дневни дози.

 

КОЛКО ВАЖЕН Е КОЛАГЕНЪТ ЗА ОСТЕОПОРОЗА

Остеопорозата е вид костно заболяване, което се дължи на намаляване на костната плътност. Нарича се и мълчаливо заболяване, защото се развива бавно и прогресивно. Симптоми на остопороза: изгърбване, болки в гърба, смаляване на ръстта, костни фрактури.
80% от пациентите с това заболяване са жени. Причината е, че при менопаузата се губят хормони (естроген) , отговорни за съхранение на калция за костите.
Колагенът има ключово значение при превенцията на костни увреждания, тъй като е най-масовият протеин в тялото.
Костите, снабдени с достатъчно колаген са здрави и силни. Костите с ниско съдържание на колаген са крехки и лесно чупливи.
Приемът на хидролизиран колаген значително увеличава костната минерална плътност (КМП), както и кръвните нива на костния маркер P1NP при жени в постменопауза с намаление на КМП, свързано с възрастта.

ЗАЩО КОЛАГЕНЪТ Е ПОЛЕЗЕН ЗА АКТИВНО СПОРТУВАЩИ

Консумирането на колаген може да спомогне за подобряване на физическото представяне, защото:
- Съкращава времето за възстановяване след физическо натоварване;
- Подпомага здравето на ставите;
- Помага за намаляване на нараняванията на сухожилията;
- Спомага за поддържането на азотния баланс;
- Намалява телесните мазнини.

За най-добър резултат при активно спортуващи се препоръчва прием на колаген преди тренировка. Хидролизираният колаген бързо се абсорбира в тънките ви черва, особено по време на “прозореца за възстановяване след упражнение”, когато съединителната тъкан се нуждае от допълнителна подкрепа. Следователно физическото натоварване е един от най-добрите начини за усвояване на колаген, защото стимулира поглъщането на колаген в мускулите, сухожилията и ставите.

Приемете дневната доза колаген 30 минути преди тренировка, за да подпомогнете здравето на сухожилията, да подобрите възстановяването и растежа на мускулите, и при необходимост, да облекчите на травматична болка.

 

КАК ВЛИЯЕ КОЛАГЕНЪТ ВЪРХУ КОЖАТА

Клинични изследвания доказват, че при редовен прием на колаген и в определената дневна доза 10 гр, кожата е:
-с 28% по-хидратирана само след 8 седмици;
-видимо по-гладка след 12 седмици, без образуване на дълбоки бръчки;
-по-еластична и сияйна;
-по-адаптивна към постоянно променящите се климатични условия.

КОЛАГЕН ПРИ БРЕМЕННОСТ

Чистият (без никакви добавки) колаген е напълно безопасен по време на бременност и кърмене, тъй като е естествен протеин, натурално намиращ се в тялото ви. Приемът на колаген може да ви помогне да избегнете появата на стрии, защото подобрява еластичността на кожата.

КОЛАГЕНЪТ ПОДХОДЯЩ ЛИ Е ЗА ВЕГЕТАРИАНЦИ

Не съществува растителна (вегетарианска / веганска) опция, която да предлага всичките ползи на колагена, тъй като колагенът е уникален протеин, срещащ се само при животните. Като се има предвид това, вегетарианците и веганите могат да стимулират производството на колаген чрез консумация на определени хранителни вещества и получаване на достатъчно протеин в диетата си. Ако стриктно избягвате всички животински продукти, осигурете си протеини всеки ден от различни растителни източници, като ядки, семена, бобови растения, зърна или протеин на прах на растителна основа.

 

КАКВО ПРАВИ БЕЛГИЙСКИЯ ШОКОЛАД УНИКАЛЕН

- Фината структура. Белгийският шоколад е смлян толкова фино, че структурата му е само 18 до 20 микрона.
- Високо съдържание на какао. Белгийският шоколад има по-високо съдържание на какао в сравнение с повечето международни продукти.
- Чисто какаово масло. Белгийският шоколад съдържа 100% какаово масло.
- Изборът на зърната. Традиционно белгийските производители на шоколад, винаги използват висококачествени какаови зърна.
- От миналия век съставът на шоколада е регламентиран от закон в Белгия.
- През 2007 г. е разработен "Белгийският шоколадов кодекс". Той гарантира, че белгийският шоколад действително е произведен в Белгия.

КАК ДА ПРИЕМАТЕ ИНУЛИН

-Добавете инулин към кафе или други топли напитки;
-Добавете инулин към смути или фреш;
-Поръсете върху зърнена закуска;
-Частично заменете захарта и/ или мазнината в печива
Получавате същия вкус, но с повече фибри и по-малко захари и мазнини. В печива може да замените до 50% от захарта с инулин. Инулинът осигурява сухо вещество без много сладост, така че не е нужно да преизчислявате течните съставки, особено в рецепти за пекарски изделия.
-Използвайте инулин за глазиране на месо
Инулинът придава на месата лепкава и стимулираща слюноотделянето коричка. Смесете равни части инулин и вода и загрейте по получаване на гладък сироп. С четка намазвайте повърхността на месото през 10-15 минути по време на печене.
-Глазирайте зеленчуци с инулин и масло
Към обработените на пара зеленчуци добавете от описания по-горе сироп и масло и разбъркайте добре.

С КАКВО ИНУЛИНЪТ ПОМАГА НА ЗДРАВЕТО ВИ

Инулин са разтворими диетични фибри, екстрахирани от корени на цикория по естествен начин
- Пребиотик;
- Веган, без ГМО,
- Гликемичен индекс от 0 до 1 (съгласно различни проучвания)
- Облекчава констипацията;
- Поддържа стабилни нивата на кръвната захар;
- Намалява нивата на лошия холестерол;
- Грижи се за здравето на стомашно-чревния тракт;
- Притежава силен детоксикиращ ефект
- Спомага за намаляне на апетита и отслабване.

ЗАЩО КАКАО МАСАТА Е ПОЛЕЗНА ЗА ВАС

Какао масата е изключително полезна за здравето, настроението и въшния ви вид, защото
-Естествен афродизиак
-Супер мощен антиоксидант
-Разширява кръвоносните съдове и намалява кръвното налягане
-Подпомага поддържането на млада, красива кожа, коса и нокти
-Силно облекчава стреса
-Стимулира цялостното усещане за еуфория и благополучие
-Съдържа повече магнезий, отколкото всяка друга храна
-Намалява нивата на кръвната захар
-Понижава риска от втвърдяване на артериите
-Подобрява на храносмилането
-Подобрява функциите клетките, изграждащи стените на кръвоносните съдове
-Стимулира функцията на бъбреците и червата
-Действа релаксиращо на мускулите
-Може да се използва за борба с кожни проблеми, включително екзема, псориазис и изгаряния
-Поддържа здрава сърдечно-съдовата система
-Повишава чувствителността към инсулин при здрави хора
-Подпомага изграждането на здрави кости и зъби
-Повишава кръвния поток към мозъка, сърцето и други органи
-Може да се използва за увеличаване на производството на кърма
-Повишава на настроението
-Поддържа здравето на сърцето
-Намалява лошия LDL холестерол, като същевременно увеличава добрия HDL холестерол
-Подобрява ендотелната функция при възрастни с наднормено тегло
-Притежава противовъзпалителни свойства
-Може да бъде полезноа за намаляване на допълнителното нервно увреждане в случай на инсулт
-Полезна при атеросклероза

Ако имате проблем или въпрос свързан с предлаганите от нас продукти или услуги и не намирате
неговото решение сред изброените по-горе, ще се радваме да се свържете с нас