КАКАО НА ПРАХ НАТУРАЛНО 10-12 % МАСЛЕНОСТ 1000 гр

ОПИСАНИЕ: Посредством хидролитично пресоване на какао масата се получават какао масло и какао пита. След това какао питата се смила до фин, свободно сипещ се прах (какао). Какао масата се получава от обелени и натрошени какаови зърна.

ПОЛЗИ: Какаото съдържа минерали, включително калций, мед, магнезий, фосфор, калий, натрий и цинк. Съдържа кофеин и теобромин, които най-често отсъстват от другите компоненти на какаовото зърно. Какаото е богато на флавоноиди -  най-широко познати заради действието им като антиоксиданти. Количеството им зависи от степента на преработката при производството на какаото. При натуралното какао, флавоноидите са максимално запазени.

ОСОБЕНОСТИ: Натуралното какао има светлокафяв цвят и рН от 5.3 до 5.8. Тези нива на рН определят естествения аромат на какаото като  му придават остър, почти цитрусов привкус.

Високата киселинност на натуралното какао е причина то да реагира добре в рецепти с набухвател сода бикарбонат, който е натурална алкална съставка и  спомага за неутрализиране на тази киселинност.

ПРИЛОЖЕНИЕ: При интерес, моля разгледайте предложените в блога рецепти. 

12,00 лв.
Опции за покупка
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 12,00 лв.
Моля, изберете: