КАКАО НА ПРАХ АЛКАЛИЗИРАНО 20-22 % МАСЛЕНОСТ 1000 гр

ОПИСАНИЕ: Посредством хидролитично пресоване на какао масата се получават какао масло и какао пита. След това какао питата се смила до фин, свободно сипещ се прах (какао). Какао масата се получава от обелени и натрошени какаови зърна. Какаовите ядки се подлагат на алкализиране, последващо изпичане и смилане до фина какао маса.

ПОЛЗИ: Какаото съдържа минерали, включително калций, мед, магнезий, фосфор, калий, натрий и цинк. Съдържа кофеин и теобромин, които най-често отсъстват от другите компоненти на какаовото зърно. Какаото е богато на флавоноиди -  най-широко познати заради действието им като антиоксиданти. 

ОСОБЕНОСТИ: Обработеното (алкализирано) или Холандско  какао на прах е по-тъмно на цвят, вариращо от кафеникавочервено до почти черно, с рН от 6.8 до 8.1. Процесът на алкализиране намалява горчивината и подобрява разтворимостта, което е важно за приложението в напитки. Всички тези стойности на рН се считат за безопасни за употреба в храни.

Алкализираното какао има по-мек аромат, който често се свързва със земни, дървесни нотки.

Тъй като алкализираното какао е нискокиселинно, то не реагира на алкални набухватели  като сода бикарбонат с цел  образуване на  въглероден диоксид. Ето защо в рецепти с алкализирано какао, обикновено се използва набухвател  бакпулвер, който има неутрално рН.  

ПРИЛОЖЕНИЕ: При интерес, моля разгледайте предложените рецепти.

14,00 лв.
Опции за покупка
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 14,00 лв.
Моля, изберете: