КАКАОВО МАСЛО БИО 1000 гр

ОПИСАНИЕ: Какаовото маслото представлява чиста, стабилна мазнина, която е извлечена от какаовите зърна чрез пресуване. Бяло-жълтеникава на цвят с мека текстура.
ПОЛЗИ: Какаовото маслото е изключително мощен антиоксидант поради високото съдържание на полифеноли. Притежава противовъзпалителни свойства.
ПРИЛОЖЕНИЕ: 
храни: Какаовото маслото е задължителна съставка при производство на шоколад . То е еднородно при стайна температура, което придава хрупкавост на изделията с него. Има мек шоколадов вкус и малки количества кафеин и теобромин. 
козметика: Какаовото маслото е идеално за козметични продукти, тъй като е твърдо при стайна температура и съдържа естествени антиоксиданти, които предотвратяват окислението и гарантират дълъг срок на годност. Топи се приятно и прави кожата кадифено мека.
Влиза в състава на мехлеми, лосиони, балсами за устни.
Директно приложено върху кожата, редуцира и предотвратява появата на стрии.  Спомага за получаване на бърз, равномерен и здравословен тен при излагане на слънце. Тъй като е богато на полифеноли,  намалява признаците на стареене и успокоява чувствителната кожа.
медицина: Наскорошни проучвания показват, че втриването на какаово масло в кожата може да намали стреса, повиши имунитета и предотврати появата на рак, заради голямото съдържание на CMP - полифенол. Полифенола е субстанция, която забавя/потиска производството на имуно глобин IgE, известен като влошаващ симптомите на дерматит и астма. Проучвания в Япония показват, че полифенола спира растежа на ракови клетки и тумори чрез понижаване на активните кислородни нива в тялото и заключват, че полифенола намалява окисляването на добрия холестерол (LDL) и продукцията на възпалени клетки. Има някои сведения, че полифенола в какаовото масло може също да помогне за предотвратяване на сърдечни болести и някои артритни симптоми. (Framar.bg).

При интерес, моля разгледайте предложените рецепти.

39,00 лв.