ХИДРОЛИЗИРАН ТЕЛЕШКИ КОЛАГЕН 750 гр

ОПИСАНИЕ

 • 100 % натурален колаген;
 • Колаген тип I;
 • Фин, лесно разтворим колаген на прах;
 • С над 90% усвояемост от човешкия организъм, като спомага за здрави кости, кожа и стави;
 • Допринася за нарастване и поддържане на мускулната маса;
 • Осигурява 8 от 9 есенциални аминокиселини;
 • Биоактивен продукт с 90% съдържание на протеин;
 • Не съдържа мазнини;
 • Не съдържа въглехидрати;
 • Препоръчителна дневна дозировка 10 гр.
 • С включена мерителна лъжичка

Произход: Бразилия

ПОЛЗИ:

Kрасотата от вътре
Кожата е видим индикатор на здравословното ни състояние. Тенденцията към остаряване на населението повишава интереса към продукти за поддържане на кожата с „красота отвътре“
Kолагенът и еластинът в кожата играят ролята на опорни, изграждащи белтъци. Те осигуряват необходимата й влажност, еластичност, плътност и здрав вид.
Именно колаген тип I и тип III са отговорни за поддържането на тонуса и здравината на кожата. Тези два типа колаген представляват общо 90% от колагенът в дермиса. (60-80% тип I и 15-20% тип III). Тези колагенови нишки, изграждат и поддържат структурата и устойчивостта на тъканта в дълбочина. Това е стабилната, здрава основа на кожата. В допълнение на градивната си фукция, колагенът регулира активността на фибробластите, тяхната миграция, възпроизвеждане и диференциране.
С времето след 25-годишна възраст се появяват симптомите на остаряване - резултат от намаленото възпроизвеждане на фибробласти и намаленото количество колаген, което те синтезират.
Структурата на колагеновите нишки също се променя в мрежовидна. Колагенът става по-жилав и твърд и загубва способността си да задържа голямо количество вода, което е важно за тургура на здравата кожа.
С колагеновите пептиди кожата е:
• с 28% по-хидратирана само след 8 седмици;
• видимо по-гладка след 12 седмици, без образуване на дълбоки бръчки;
• по-еластична и сияйна;
• по-адаптивна към постоянно променящите се климатични условия.
Косата и ноктите са осезателно по-гладки и здрави.


Идеалният протеин за здрави кости и хрущяли
Все повече хора страдат от заболявания на костната система. Остеопорозата е болест, която се характеризира с ниска плътност на костите. В резултат на това рисковете от счупване и фрактури чувствително нарастват. Приемът на колаген води до значително повишаване на костната маса и намаляване на фрактурите при страдащите от остеопороза. Този ефект се потвърждава от многобройни изследвания, според които ендогенното производство на колаген тип II от костните клетки се стимулира от колагена.
Артритът и най-често срещаната му форма, остеоартритът, е хронично разрушаване на ставните хрущяли, водещи до обездвижване и болка. Според данни на СЗО 10 % от мъжете и 18% от жените над 50 годишна възраст страдат от артрит.
Ефектът на колагена за запазване на ставите е забележителен при пациенти с остра симптоматика. Доказано е, че колагенът може да стимулира ендогенното производство на колаген, като осигурява аминокиселини и пептиди, необходими за синтеза на колаген от хондроцитите (хрущялните клетки).

Здравословно хранене и специална добавка за спортисти
Протеините са храна, която създава усещане за ситост, по-голямо в сравнение с това от същото количество въглехидрати и мазнини. Всъщност повишената консумация на протеини води до намаляване на приема на храна. Колагенът e изключително добър за регулиране на телесното тегло, тъй като не съдържа мазнини и въглехидрати. Той не само намалява риска от затлъстяване, но и съкращава времето за възстановяване след физическо натоварване.
Колагенът е перфектния протеин, ако се приема преди и след физически упражнения. По този начин той помага за поддържане и възстановяване на количеството на протеините в мускулите.
Освен това колагенът (който съдържа 20% глицин и 8% аргинин) подпомага синтезата на креатин в тялото.
Препоръчителната дневна доза от 10 г. произвежда почти 1 г аргинин на ден, който може подпомогне една активна тренировка.
В комбинация с други протеини и хранителни вещества във функционални храни или напитки за спортисти, като например тези осигуряващи повишено съдържание на въглехидрати, колагенът е перфектната съставка в диети за спортисти.

При интерес, моля разгледайте предложените в блога рецепти.

57,00 лв.
Опции за покупка
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 57,00 лв.
Моля, изберете: